Gå til innholdet

Handla aktier i USA

Hos Pareto Securities får du en komplett plattform för aktiehandel i USA. Få tillgång till flertalet unika och avancerade funktioner för att underlätta din handel med amerikanska aktier.

  • Handel i för- och eftermarknaden
  • Smart växling med valutakonto eller nettoväxling
  • Blanka mer än 1000 amerikanska aktier
  • Olika ordertyper såsom stop-loss samt algoritmer
  • Förmånligt courtage med samlingsnota

Bli kund

Handel i för- och eftermarknaden på de amerikanska börserna

USA är världens största kapitalmarknad och handeln med amerikanska aktier är stor utanför börsernas fasta öppettider som är 15:30 till 22:00, svensk tid. Missa inte de stora rörelserna i amerikanska aktier utanför Wall Streets normala öppettider.

Få tillgång till fler handelstimmar på de amerikanska börserna genom handel i för- och eftermarknaden hos Pareto Securities. Genom att handla utanför normala öppettider kan du ta positioner innan marknaden öppnar, eller reagera på nyheter och siffror som presenteras i pre-market eller i after-hours.

Läs mer om handel i för- och eftermarknaden i USA

Handlar du aktier i USA och vill veta vad Pareto Securities kan erbjuda dig?

Fyll i fälten nedan, så tar vi kontakt med dig.

Smart växling med valutakonto eller nettoväxling

Ett valutakonto kopplat till både ISK ock depå, passar dig som frekvent handlar i amerikanska aktier. När du handlar i USA med valutakonto får du dina avräkningsnotor i USD. Detta innebär att du slipper betala dyra växlingsavgifter varje gång du får ett avslut. 

Om du inte har ett valutakonto kommer dina transaktioner i en annan valuta att växlas automatiskt. Hos Pareto Securities har vi nettoväxling som standard. Det betyder att du betalar endast växlingsavgift på skillnaden i likvid mellan alla köp och sälj i USD under en handelsdag. 

Se priserna för automatisk växling

Blanka amerikanska aktier

Hos oss kan du blanka mer än 1000 amerikanska aktier noterade på NASDAQ och NYSE. För att kunna blanka aktier krävs en godkänd kreditansökan samt produkttester som visar att du har tillräckliga kunskaper för att blanka aktier. 

Att blanka aktier kan innebära att man förlorar mer än sitt investerade belopp. Produkten är enbart lämplig för investerare som har god kunskap och erfarenhet kring värdepappersmarknaden. 

Se vilka aktier du kan blanka

Stop-loss och algoritmordrar i USA

Använd dig av de verktyg och funktioner du behöver för att ta kontroll över din portfölj. Hos Pareto Securities får du tillgång till avancerad aktiehandel i form av olika ordertyper samt flertalet standardiserade algoritmer.

Du kan också ställa in stop-loss och trailing stop-loss på positionerna, vilket begränsar potentiella förluster när du är borta från skärmen. Stop-loss i USA fungerar på samma sätt som på de övriga marknaderna. Du lägger in en trigger-nivå, och om denna nivå uppnås i marknaden kommer ordern bli aktiv. Du kan lägga både limit- och marknadsorder under ordinarie handel på de amerikanska börserna.

Så här handlar du aktier på de amerikanska börserna

Aktiehandel i USA är tillgänglig via handelsverktygen Infront Web Trader, Infront Mobile eller toppprodukten Infront Active Trader. Alla dessa kan testas gratis, och med några affärer i månaden är kostnaden för åtkomst låg eller noll.

Andra fördelar med att handla i USA hos Pareto Securities

Som kund får du samlingsnotor på alla marknader vi erbjuder handel på. Det innebär att det spelar ingen roll hur många avslut du får i en viss aktie och sida. Samtliga avslut på köpsidan i en aktie buntas ihop samt alla avslut på säljsidan. Således betalar du inte mer än ett minicourtage per aktie och sida under en handelsdag.

Hos Pareto Securities kan du investera i amerikanska ETF:er. Notera att du som kund behöver klassificeras som professionell för att handla med denna instrument-typ. Läs mer om amerikanska ETF:er

BLI KUND

Är du redan kund? Läs mer om hur du kommer igång med din USA-handel

Registrera dig till vårt nyhetsbrev