Gå til innholdet

Hitta världens finaste bolag med Andreas Brock

"Just nu har vi vansinnigt mycket idéer. Jag har aldrig haft så mycket idéer". Pareto Podcast avsnitt 27 gästas av globalförvaltaren Andreas Brock

Hur hittar man världens finaste bolag? Det svarar Andreas Brock på i detta avsnitt. Vi pratar investeringsstrategier, hur de positionerar sig inför 2021 och om nya investeringsidéer han har. 

 

Jag följde med min mamma till banken och köpte mina första aktier när jag var sju år

 

Brock har varit intresserad av aktier i större delen av hans liv och gick till banken med sin mamma och köpte sina första aktier när han var sju år gammal. Han har under sin karriär både jobbat på ABB, Capital Group, Kepler Cheuvreux och Nordea innan han bestämde sig för att starta sin egen fond på Coeli.  

 

"Min tanke med fonden var att om man kan hitta världens finaste företag med exceptionell kvalité och slå ihop det till en fond och sedan få in svenska sparare som behöver få fart på sina pensionspengar och sitt sparade kapital, så måste det bli bra", berättar Andreas i Pareto Podcast

 

Slutligen är det bara att vänta in rätt tillfälle

 

Vidare berättar Brock om tillvägagångssättet för att hitta världens finaste bolag. De tittar på ett företags kvalité, produkt, ledning, styrelse och hur det hanterar ESG-frågor. Arbetet resulterar i en lång lista av fina bolag de vill äga. Slutligen är det bara att vänta in rätt tillfälle.

 

Jag har aldrig haft så mycket idéer

 

"Just nu har vi vansinnigt mycket idéer. Jag har aldrig haft så mycket idéer". Vilka bolag vill Brock ännu inte avslöja men det är bland annat på temat byggnadsmaterial, ESG och jordbruksmaskiner. Ett bolag de redan investerat i inom jordbruksmaskiner är John Deree men enligt Brock finns det fler delar i den värdekedjan som är spännande.

 

I poddcasten behandlas även höga värderingar i allmänhet och Teslas värdering i synnerhet. Tillväxtmarknader, långräntor, banker och vad Brock tror om börsåret 2021.

 

 

Lyssna på podden:

 

Fonden går att köpa hos Pareto Securities här

 

Andreas Brock förvaltar fonden Coeli Global Selektiv som är en aktivt förvaltad aktiefond med global inriktning. Fondens målsättning är att skapa en hög positiv avkastning över tid för andelsägarna, till en relativt låg risk. Förvaltningsstrategin fokuserar på att hitta runt 30 bolag av hög kvalitet med goda framtidsutsikter och en attraktiv värdering. En viktig del i arbetet med att hitta de bästa bolagen är att göra företagsbesök och träffa ledningen och andra företagsrepresentanter.

Please refer to important disclosures here.

 

 

 

Du kan samla alla dina fonder och aktier hos Pareto, på vanlig depå och/eller på ISK. Som aktiv kund får du full tillgång till alla våra analyser. Läs mer om våra tjänster här, eller klicka nedan för att ta del av vårt välkomsterbjudande. 

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

 

 

 

Jag önskar att få ta del av uppdateringar från Pareto-TV

Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Pareto Securities får skicka nyhetsbrev till dig. Du samtycker även till att vi får spara ditt namn, telefon och din e-postadress. Du kan läsa mer om detta i våra riktlinjer för personuppgifter.