Gå til innholdet

Pareto Securities bästa rådgivare enligt Affärsvärldens IPO-guide

Den 10 maj 2021 korades 2020 års bästa noteringar och rådgivare av Affärsvärldens IPO-guide. Pareto Securities vann priset Bästa rådgivare i kategorin Kvalitet miljardbolag och fick dessutom ett hedersomnämnande i kategorin Kursutveckling miljardbolag.

Vid eventet Årets IPO delas varje år ut pris till de bästa börsnoteringarna, de bästa rådgivarna och de bästa aktielistorna. Pristagare utses i grenarna Kursutveckling och Kvalitet fördelat på tre storleksklasser: Miljardbolag, Småbolag och Mikrobolag.

Pareto Securities vann priset Bästa rådgivare i kategorin "Kvalitet miljardbolag" och fick dessutom ett hedersomnämnande i kategorin "Kursutveckling miljardbolag".

Bästa rådgivare i kategorin Kvalitet i miljardbolag
”Affärsvärldens IPO-guide granskar samtliga svenska börsnoteringar. 2020 börsnoterades 47 bolag. Bland de 14 miljardbolagen hittade IPO-guidens granskare i genomsnitt 1,6 flaggor. Medelvärdet för noteringar där Pareto var rådgivare är 0,5 flaggor. Det är i toppklass jämfört med övriga rådgivare.”

Hedersomnämnande i kategorin Kursutveckling i miljardbolag
”Affärsvärldens IPO-guide granskar samtliga svenska börsnoteringar. 2020 börsnoterades 47 bolag. IPO-guidens jury har funnit att miljardbolag som noteras med Pareto som rådgivare uppnått en utmärkt kursutveckling. Räknat som medianvärde var kursutvecklingen 15 procent bättre än OMXS30-index. I beräkningen ingår ett tak/golv vid dubbling respektive halvering av aktiekurs. Juryn anser att den goda kvaliteten förtjänar ett hedersomnämnande. ”

 

Här kan du läsa mer om aktuella och historiska börsnoteringar och emissioner Pareto Securities genomför.

Som kund på Pareto kan du även delta i de emissioner som andra institut genomför. Teckna genom att kontakta din mäklare, skicka ett mail eller ringa 08-402 52 10.
 
 

Jag önskar att få ta del av uppdateringar från Pareto-TV

Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Pareto Securities får skicka nyhetsbrev till dig. Du samtycker även till att vi får spara ditt namn, telefon och din e-postadress. Du kan läsa mer om detta i våra riktlinjer för personuppgifter.