Gå til innholdet

Nyhet: Tysk Paretoportfölj

Vi följer nu upp månadsportföljen i Norge och Sverige med en Tysk månadsportfölj. Här är den.

I starten av December 2018 var det med glädje som vi kunde annonsera att vårt nya mäklarbord i Frankfurt var fullt operativt, till följd av en sammanslagning av mäklarhuset Equinet och Paretos övriga verksamhet i Tyskland. I samband med detta publicerade vi 11 sektorrapporter om totalt ca 120 tyska bolag, och du hittar dem lättast på vår webb.  Nu följs detta upp med lanseringen av en morgonrapport om tyska bolag och en tysk Paretoportfölj enligt samma upplägg som vi har i Sverige och Norge.

Tyska Paretoportföljen

Den första tyska portföljen innehåller 10 aktier som är rekommenderade av våra analytiker, lika viktade med en tiondel vardera. Här är Januariportföljen, med några utvalda aktiekommentarer.Tysk Paretoportefølje januar 2019

BMW (Riktkurs EUR 91,0)
BMW har visat låg resultatutveckling och försvagade marginaler i flera år till följd av en svag produktportfölj och start-upp investeringar inom ”E-mobility”. Från räkenskapsåret 2019 förväntar vi oss att trenden vänder för BMW, och att bolaget återigen kommer att visa vinsttillväxt. Detta bör väcka investerarnas intresse och ge aktien en lyft från den nuvarande depressiva värderingen. Vår riktkurs på 91,0 EUR innebär en P/E multipel på endast 8,5 baserat på förväntad vinst per aktie för 2019, upp från dagens P/E –tal på 6,5. Läs analysen.

Bayer (Riktkurs EUR 83,0)
Industri-konglomeratet Bayer har betydande verksamhet inom läkemedel, jordbrukskemikalier och högteknologiska material. Investerarnas känslor kring företaget är väldigt negativa efter förvärvet av amerikanska Monsanto, och aktien har fallit till nivåer som inte setts sedan 2012 (i skrivande stund ner 40% senaste året.) Vi erkänner att köpet av Monsanto innebär risk, men anser att de potentiellt negativa effekterna redan är inprisat i aktiekursen. Det är sällsynt att se ett sådant företag prissatt under P/E 10 och våra analytiker anser att aktien är väldigt attraktiv för långsiktiga investerare som är villiga att tolerera volatilitet i samband med eventuella negativa nyhetsartiklar i media. Läs analysen.

Allianz (Riktkurs EUR 220,0)
Prissättningen av försäkringsgiganten Allianz framstår som attraktiv med ett P/E på 9 för 2019 och en direktavkastning på över 5%. Vi har här räknat på en vinsttillväxt (EPS) på 4% för de närmsta 2 åren, medan bolagets egna mål är ”minst 5%”. Läs analysen.

Full portföljrapport och kommentarer på alla andra portföljaktierna hittar du i rapporten German Best Ideas Portfolio, January.

Aktiehandel i utlandet

På Pareto kan du handla elektroniskt på 14 olika marknader som tillsammans täcker omkring 80% av världens samlade börsvärde. På Paretos hemsida kan du handla i Sverige, Norge, Danmark och Finland. För att få tillgång till ytterligare marknader elektroniskt kan du använda dig av vår app, den nyutvecklade Web Tradern eller topprodukten Infront Active Trader. Då får man tillgång till nordiska marknader i realtid och övriga marknadet med 15 minuters fördröjning, utan extra kostnad. För utländska marknader i realtid går det bra att beställa tilläggspaket. Vänligen kontakta oss för mer information. 

Läs mer om aktiehandel i utlandet här, och se vår prislista för gällande courtagesatser.

Om våra månadsportföljer

​Paretoportföljen består av 10 utvalda svenska aktier och uppdateras på månatlig basis. Innehaven kommer variera över tid och storleken på dessa justeras de datum som anges i rapporten. Portföljen är lämplig som en modellportfölj för investerare upp till en viss kapitalstorlek som önskar följa upp sina egna investeringar. De fulla portföljrapporterna publiceras på vår hemsida som du får tillgång till som aktiv kund hos Pareto.

Våra analytiker producerar en rad bolags och sektoruppdateringar varje dag. För mer info om vad du kan få tillgång till hos Pareto finner du här

 

 

  

 

 

Relaterade artiklar:

Pareto åpner i Tyskland

Aktuellt
06-12-2018 av Karl O. Strøm basert på rapporter fra Paretos analyseavdeling

Stort shortutvalg av europeiske aksjer

Aktuellt
16-05-2017 av Karl O. Strøm, basert på innlegg fra Pavas Mehra

Private Banking

Aktuellt
16-04-2018 av Karl O. Strøm

Tre senaste från Pareto:

Jag önskar att få ta del av uppdateringar från Pareto-TV

Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Pareto Securities får skicka nyhetsbrev till dig. Du samtycker även till att vi får spara ditt namn, telefon och din e-postadress. Du kan läsa mer om detta i våra riktlinjer för personuppgifter.