Gå til innholdet

Analys

Securitas är välpositionerad i marknaden

Securitas är välpositionerad i en strukturellt växande säkerhetsmarknad där ekonomisk aktivitet, outsourcing av säkerhet samt oro för brott är drivande faktorer.

Please refer to important disclosures here.


Investeringscaset

Securitas är välpositionerad i en strukturellt växande säkerhetsmarknad där ekonomisk aktivitet, outsourcing av säkerhet samt oro för brott är drivande faktorer. Securitas erbjuder bemannad övervakning och integrerad säkerhetsteknologi på en enkel plattform som kallas Security solutions (kostnaden för bemanning ökar och kostnaden för teknologi minskar). Security solutions-avtalens längt är generellt längre än de vanliga bevakningsavtalen, kundernas återköpsfrekvens är nästintill 100 %, och marginalerna är 10 % i jämförelse till 5 % för standardavtalen för bemannad övervakning. Vi tror att det finns en positiv marginaleffekt i Security solutions-försäljningen som kommer att avspeglas i 2017e EBIT och framåt. 

 

Bolaget i kort

Securitas är en multinationell säkerhetskoncern baserad i Stockholm. Koncernen opererar inom tre affärsområden; Security Services North America, Security Services Europe och Security Services Ibero-America. Security Services North America erbjuder specialiserade säkerhetstjänster i USA, Kanada och Mexiko. Security Services Europe erbjuder tjänster inom flygplatssäkerhet, mobil säkerhet elektroniska övervakningstjänster i Europa. Security Services Ibero-America erbjuder specialiserade säkerhetstjänster i sju länder i Latin- och Sydamerika samt i Spanien och Portugal. Bolaget har ett starkt fokus på att öka andelen teknikinnehåll i sitt säkerhetserbjudande.

Säkerhetsmarknaden

Säkerhetsmarknaden för privat säkerhetsservice beräknades vara USD 225bn i 2016. Marknaden väntas växa 6.9% per år till 2018. Securitas är väl positionerad att ta del av denna tillväxt, och i många marknader även att ta marknadsandelar. Marknaden är fragmenterad och består till största delen av mindre lokala spelare, men det finns ett antal större konkurrenter. De största är G4S, Prosegur och Allied Barton.

 

3 siste fra Pareto:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Pareto Securities får skicka nyhetsbrev till dig. Du samtycker även till att vi får spara ditt namn, telefon och din e-postadress. Du kan läsa mer om detta i våra riktlinjer för personuppgifter.