Gå til innholdet

Analys

Förtjänar en Oscar

Paretos fastighetsanalytiker initierar nu en bevakning av Oscar Properties med en köprekommendation.

Please refer to important disclosures here.

Vi räknar med god vinstutveckling under 2017 och 2018 till följd av många lägenhetsförsäljningar, planerade byggstarter samt en hög byggaktivitet i den befintliga portföljen. Vi förväntar oss också positiva kassaflöden från projekt som kommer att avslutas under 2017 och 2018. Värderingen är attraktiv, inte minst jämfört med andra noterade bostadsutvecklare, och marknadsvärdet avspeglar inte det fulla värdet på bolagets förvaltningsfastigheter. Dessutom tror vi att bolaget kommer att kunna dra nytta av sin starka marknadsposition som möjliggör för Oscar Properties att addera nya projekt till portföljen, vilket i sin tur ger möjlighet till framtida vinster utöver de vi räknar med i dagsläget.

 

Vi förväntar oss att bolaget rapporterar en nettovinst på 1 452 miljoner kronor för åren 2017-2019E, vilket indikerar att ca 62 % av nuvarande börsvärde (~2,3 miljarder kronor) förklaras av den förväntade nettovinsten för endast dessa år.

 

Grafen ovan visar utvecklingen för aktien samt jämförelseindex de senaste tolv månaderna.


Aktien handlas till ~40 % rabatt mot jämförbara bolag i sektorn. Vi räknar med en stabil marginal för helägda projekt under de kommande åren och uppskattar att den kommer ligga på runt 16 % (målsättning minst 15%).
 

Grafen ovan visar bolagets historiska och förväntade marginal i helägda utvecklingsprojekt.

Om bolaget

Oscar Properties är en bostadsutvecklare som utvecklar och säljer moderna bostadslägenheter. Bolaget har ett geografiskt fokus på Stockholmsområdet och en befintlig projektportfölj med exponering mot Stockholms innerstad (Östermalm, Vasastan, Norra Djurgårdsstaden) samt närliggande kommuner som Nacka, Solna, Sundbyberg och Järfälla. Den 9 mars 2017 aviserade bolaget också att de ger sig in i Göteborg genom sitt första projekt, i de centrala delarna av staden, med uppskattningsvis 100-150 nya enheter i det förvärvande projektet.

Vår fullständiga analys hittar du här.

 

3 siste fra Pareto:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Pareto Securities får skicka nyhetsbrev till dig. Du samtycker även till att vi får spara ditt namn, telefon och din e-postadress. Du kan läsa mer om detta i våra riktlinjer för personuppgifter.