Gå til innholdet

Analys

THQ Nordic levererar starka siffror

2018 förväntas också bli ett ett starkt år

Please refer to important disclosures here.

Det starka Q2 resultatet fick ett tillskott av starka ”back catalogue sales” efter avslöjandet av Darksiders III. Q2 var ett litet kvartal i termer av intäkter och Q3 väntas bli ännu lugnare eftersom majoriteten av projekt-pipeline för 2017 är planerad för release under Q4. Våra analytiker besökte nyligen Gamescon i Köln och var imponerade av planerade projekt för 2017 samt det nya och lovande spelet BIOMUTANT, med planerad release 2018.

2017 ser ut att bli ett kanonår men 2018 kan komma att bli ännu bättre eftersom vi förväntar oss Darksiders III, MX vs. ATV, BIOMUTANT samt ett nytt spel från det nyligen förvärvade Black Forest Games, att komma ut på marknaden. Black Forest Games har jobbat på ett nytt open-world  spel ett tag, som förväntas släppas under 2018. THQ Nordic har sagt att de kommer att avslöja mer om det spelet inom kort. I tillägg till detta är vi övertygade om att MX vs ATV kommer ut på marknaden under 2018 (tidigare 2019), vilket bidrar till att pipeline för 2018 ser väldigt intressant ut och kan bidra till ännu ett år av stark tillväxt.

THQ Nordic handlas till en liten rabatt mot sina främsta peers. Eftersom THQ Nordic fortsatt behöver leverera på sin 2017-2018 pipeline och har något mindre potential till att kapitalisera på micro-transaktioner med hög marginal, anser vi att en 2018E EV/EBIT-multipel på 15x är rimlig just nu.

För att ta del av hela analysen, klicka här.

 

 

3 siste fra Pareto:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Pareto Securities får skicka nyhetsbrev till dig. Du samtycker även till att vi får spara ditt namn, telefon och din e-postadress. Du kan läsa mer om detta i våra riktlinjer för personuppgifter.