Gå til innholdet

Analys

Aspire Global - starka siffror

Bolaget lever upp till förväntningarna.

Please refer to important disclosures here.

Aspire Global släppte i förra veckan sin första rapport som publikt bolag och siffrorna var som väntat starka, bolaget överraskade dock med betydligt högre operating margins.


                                                

Tillväxten ökade som väntat under Q2, mestadels drivet av ökade intäkter inom B2B. Ökningen låg på 20% y/y. Group margins kom in högre än vi hade förväntat oss, tack vare en generell tillväxt i marknaden med lägre skatter på spel samt lägre marknadsföringskostnader inom B2C.

Q2-rapporten var första företagshändelsen sedan IPO och vi tolkar denna som att Aspire är på väg att uppnå den starka utveckling vi har argumenterat för. Vi tror fortsatt att B2B kommer stå för den större delen av tillväxten då B2C kommer bli en allt mindre del av bolaget. Vid slutet av 2017 förväntas 36 kunder vara live, vi har därför lagt till ännu en B2B-partner till våra estimat.

I vårt bas-scenario har vi utgått från att Aspire signar tio nya kunder per år, men om de skulle signa fler än så är uppsidan stor.

För att ta del av hela analysen, klicka här.

 

                                        

3 siste fra Pareto:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Pareto Securities får skicka nyhetsbrev till dig. Du samtycker även till att vi får spara ditt namn, telefon och din e-postadress. Du kan läsa mer om detta i våra riktlinjer för personuppgifter.