Gå til innholdet

Analys

Kambi – The Prince of Sports

Kambi har en av de bästa sportboksplattforma i branschen, med prestigekunder som Kindred och 888Sport. Vi tror att tillväxten kommer tillbaka efter ett trögt 2017.

Please refer to important disclosures here.

Vi tror att tillväxten kommer tillbaka efter ett trögt 2017 (intäkterna tyngdes av en kontraktsomförhandling). Med detta nu bakom bolaget förväntar vi oss en genomsnittlig årlig tillväxttakt på 14% 2017-2020 med skaleffekter på EBIT-marginalen som borde växa från 7.7% 2017 till 13.0% 2020.

Våra estimat inkluderar ej nya kunder, men vi anser att Kambi har goda möjligheter att ta hem nya kontrakt inför FIFA 2018 och regleringarna i Sverige och Nederländerna kommande år. Kambi har en av de bästa sportboksplattforma i branschen, med prestigekunder som Kindred och 888Sport men anledningen till att vi anser Kambi vara ”prinsen” inom sport är att Bet365 är marknadsledande – men det positiva är att Bet365 inte outsourcar sin plattform.

Att driva en sportbok är kostnads- och personalintensivt och samtidigt som vi räknar med att Kambi fortsätter att  investera i plattformen och att antalet anställda växer med runt 9% årligen, räknar vi med att intäkterna kommer att skala på kostnadsbasen med tillhörande marginalförbättring. Vi har tittat på vad potentiella nya kunder skulle kunna addera i intäkter och med tanke på skalbarheten i affärsmodellen skulle en relativt stor kund kunna medföra att våra EBIT-marginalestimat för 2020 kan visa sig vara runt 300 baspunkter för låga. 

 

 

 

3 siste fra Pareto:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Pareto Securities får skicka nyhetsbrev till dig. Du samtycker även till att vi får spara ditt namn, telefon och din e-postadress. Du kan läsa mer om detta i våra riktlinjer för personuppgifter.