Gå til innholdet

Analys

Recipharm - En konsolideringsmaskin

Kontraktstillverkaren av läkemedel tas nu upp för bevakning hos Pareto!

Please refer to important disclosures here.

 

Recipharm är en konsolideringsmaskin

Recipharm introducerades på börsen i april 2014 till kursen 78 kr. Aktien har gett högre avkastning är börsen under de senaste 4 åren och Recipharm har gjort en ordentlig resa med stor expansion internationellt.

Recipharm är en kontraktstillverkare av läkemedel och olika beredningar och har också konsekvent ökat sitt erbjudande av tjänster inom produktutveckling inklusive kliniska studier. Därför är företaget en del av det som kallas CDMO marknaden och där har Recipharm sedan noteringen varit en av de mest aktiva i den konsolidering som CDMO marknaden genomgår.

Läkemedelsföretag och Bioteknik företag använder i allt större utsträckning kontraktstillverkning och relaterade tjänster. Detta beror på en kombination av att företagen behöver vara flexibla och kapitalintensiva med starkt fokuserade verksamhetsområden. Kontraktstillverkning hjälper till att binda mindre kapital och skar ökad flexibilitet för kunderna. Det blir allt vanligare att använda CDMO företag och inte minst en stark förbättrad innovation med många nya produkter, ökad reglering och betydande tillväxt medför att det blir tuffare för mindre CDMO. Därför sker det också en betydande konsolidering bland CDMO företag och större bolag med internationell närvaro och god tillgång till kapital tenderar också att växa snabbt.  

Recipharm har haft samma huvudägare sedan grundarna Thomas Eldered (nu ) och Lars Backsell (ordföranden) bildade bolaget och sin resa med Recipharm 1995. Sedan IPO i 2014 har företaget växt med 27% per år genom en mycket hög förvärvs och expansionstakt.

                                             

Vi pekar på att Recipharm står inför en ny spännande fas när företaget skall dra nytta av att deras stora tillväxtprojekt rullar ut, försäljningen stöds av valutan och Recipharm kan också dra nytta av att vara ett mer internationellt företag med en mer balanserad försäljning ifrån Solids, Sterile och D&T. Detta borde också medföra att investerare ser förbättrad förutsägbarhet med mindre risk i Recipharm. 


 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Pareto Securities får skicka nyhetsbrev till dig. Du samtycker även till att vi får spara ditt namn, telefon och din e-postadress. Du kan läsa mer om detta i våra riktlinjer för personuppgifter.