Gå til innholdet

Analys

Fiber på frammarsch!

Vi tog idag upp Hexatronic för bevakning. Här kan du ta del av våra kommentarer kring bolaget.

Please refer to important disclosures here.


Hexatronic har visat väldigt stark tillväxt i Sverige tack vare fiberutbyggnaden som idag står för 84%. Bolagets expansion i USA, UK och Tyskland kommer att få stort genomslag under de kommande åren. USA, UK och Tyskland ligger åratal efter och har en väldigt låg fiberpenetration på 30%, 3% och 2% respektive.

Hexatronic har förvärvat bolag i USA och UK som vi räknar med kommer att bidra med 326 mSEK 2018 samtidigt som vi ser en stark tillväxt framgent. Bolaget har även kommit långt i diskussionerna med en Tier 2-kund i USA som har möjlighet att köpa in Hexatronic system för 1000 mSEK årligen.

Köper man bolaget till dagens värdering får man Sverige på köpet.


Nedan bild visar hur stor andel i respektive land som har internet baserat på fiber. Det framgår även i vilka länder Hexatronic har en lokal närvaro. 

 

Som kund på Pareto får du i inloggat läge tillgång till hela analysen. Är du inte redan kund blir du enkelt det på bara ett par minuter med BankID.

                

 

3 siste fra Pareto:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Pareto Securities får skicka nyhetsbrev till dig. Du samtycker även till att vi får spara ditt namn, telefon och din e-postadress. Du kan läsa mer om detta i våra riktlinjer för personuppgifter.