Gå til innholdet

Analys

Kindred – Attraktivt värderad premium-operatör

Starkt tredje kvartal med ökade intäkter från sportboken

Please refer to important disclosures here.
 

Kindred rapporterade en stark rapport för det tredje kvartalet då EBITDA slog våra och konsensus förväntningar då intäkterna från sportboken överraskade på uppsidan samtidigt som man fortsatt uppvisar god kostnadskontroll. Under det fjärde kvartalet möter Kindred svåra jämförelsetal då sportboks-marginalerna var extremt höga under fjärde kvartalet 2017. Under de första 24 dagarna i oktober så var intäkterna 5% lägre (3% organsikt) än genomsnittsintäkterna för det fjärde kvartalet 2017. Vi finner ingen oro i detta då jämförelsetalen är extrema och tillväxttakten förbättras redan under första kvartalet 2019.

Under de kommande 2 åren kommer vinsttillväxten hållas tillbaka då Kindred kommer behöva absorbera spelskatter från Sverige from 1 januari 2019 (18%) och troligen även från Holland from Q3 2020 (30.75%). Likväl tror vi att bolaget kommer att kunna upprätthålla sin nuvarande EBITDA om GBP ~200m per år fram till 2020 då vi ser fortsatt god intäktstillväxt samt god kostnadskontroll. En EBITDA som ligger fast under ett antal år låter givetvis något trist men samtidigt skall man betänka att Kindred efter senaste tidens kursnedgång handlas till mycket attraktiva multiplar i förhållande till det kassaflöde som genereras och med en stark balansräkning så finns det utrymme för både värdeskapande förvärv samt en god direktavkastning.

På våra prognoser för 2019 så handlas Kindred till ett P/E tal om 12.5x och delar de ut 55 pence likt den gjorde under 2018 så är direktavkastningen goda ~7% vilket begränsar nedsidan i aktien. Om regleringen i Holland faller på plats så kommer ~ 80% av gruppens intäkter komma från reglerade marknader i slutet av 2020. Det är den högsta andel reglerade intäkter bland de bolag vi täcker. Kindred har annonserat att de kommer lansera en sportbokprodukt för Unibet-varumärket i New Jersey under första kvartalet 2019. Bolaget ser långsiktigt på USA-satsningen som kommer ske selektivt delstat för delstat allt eftersom de öppnas upp. Vi förväntar oss dock inga större vinstbidrag de närmaste åren då det sannolikt kommer ta sin tid att bygga Unibet-varumärket.       

 

Som kund på Pareto får du i inloggat läge tillgång till hela analysen. Är du inte redan kund blir du enkelt det på bara ett par minuter med BankID.

                

 

3 siste fra Pareto:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Pareto Securities får skicka nyhetsbrev till dig. Du samtycker även till att vi får spara ditt namn, telefon och din e-postadress. Du kan läsa mer om detta i våra riktlinjer för personuppgifter.