Gå til innholdet

MTG:s Q3-siffror

Över förväntan drivet av stark utveckling i online gaming

Please refer to important disclosures here.

 

MTG rapporterade en försäljning som var i linje med förväntan medan rörelseresultat var 24% över marknadens förväntningar. Den total organiska tillväxten var 3% för hela MTG. Den största positiva avvikelsen stod MTGx för som rapporterade en rörelsevinst på SEK 11m att jämföra med en rörelse förlust på 13m hos konsensus och en förlust på 19m av Pareto. MTGx organiska tillväxt var 12% i kvartalet. Det största segmentet, Nordic Entertainment, fortsatte leverera positiv organisk tillväxt med tillfredställande lönsamhet. Det är framförallt Pay-TV erbjudandet med tonvikt på Viaplay samt Radio som stod för tillväxten.

 

MTGx klart över förväntan drivet av stark utveckling i online gaming

För MTGx ser bolagsledningen ser en svagare tillväxt under fjärdekvartalet men beskriver utsikterna för 2019 som ljusa. Inom Esporten fortsätter arbetet att styra över verksamheten till egna produkter från tidigare tredjepart vilket har en positiv påverkan på lönsamheten medan tillväxten dämpas i det korta perspektivet. Total tillväxt för Esportsegmentet var 6% medan ESL’s ”owned & operated” affär växte med 16%. Online Gaming var det stora utropstecknet i rapporten med InnoGames som levererade en tillväxt i lokal valuta på 30% (rapporterad tillväxt var 40%). Den starka utvecklingen förklaras framförallt av en stark utveckling för titeln ”force of Empires”.

 

Notering av Nordic Entertainment Group i Q1’19

MTG är i process att dela upp bolaget. Detta kommer ske genom en särnotering av Nordic Entertainment Group (NENT) under första kvartalet 2019. I NENT kommer affärsområdena Nordic Entertainment och Studios ingå. International Entertainment är i process att avyttras men tidtabell för hur och när detta kan ske är osäker. Det som kommer utgöra MTG efter dessa transaktioner blir affärsområdet MTGx.  Vi är positiva till denna uppdelning och tror att det kan vara gynnsamt för värderingen av båda delarna. Vi tror att respektive del attraherar olika kategorier av investerare samt att sannolikheten för någon eller båda delarna att aktivt delta i konsolidering ökar efter en uppdelning. Rapporten för tredje kvartalet bör ha en positiv effekt på den risk som marknaden associerar med framförallt MTGx. Besvikelsen efter den svaga utvecklingen i andra kvartalet orsakade en kraftig höjning av denna riskpremie för MTGx, vi tror nu att man gradvis kan justera ned denna riskpremie något vilket borde ha en positiv påverkan på värderingen.

 

Som kund på Pareto får du i inloggat läge tillgång till hela analysen. Är du inte redan kund blir du enkelt det på bara ett par minuter med BankID.

                

 

Tre senaste från Pareto:

Senaste analyserna

Bolagsanalyser

Marknadsuppdateringar

Aktuellt nu - Newsflash

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Pareto Securities får skicka nyhetsbrev till dig. Du samtycker även till att vi får spara ditt namn, telefon och din e-postadress. Du kan läsa mer om detta i våra riktlinjer för personuppgifter.