Gå til innholdet

"Mercell är vårt bästa case i sektorn" / God morgon från Paretodesken 19 januari

Idag pratar vi Norska Saas-bolag och Euro Next Growth med Fridtjof Semb Fredricsson

Idag pratar vi Norska Saas-bolag och Euro Next Growth med Fridtjof Semb Fredricsson.

Marknaden tvingar fram ett "Winner takes it all- scenario"

Hans bästa case i sektorn är Mercell som erbjuder en plattform för elektronisk upphandling.

Marknaden tvingar fram ett "Winner takes it all- scenario" enligt Fredricsson men en eller få aktörer, något som redan skett i Norden. "Mercell har nu en marknadsandel på ca 80-90% i Norge, Danmark och Sverige. Men i Europa är marknaden betydligt mer fragmenterad och Mercell har som mål att konsolidera den marknaden." fortsätter han. Mercell växer även organiskt med över 30 % och lyckas hålla sig lönsamma.

Aktien handlas med en rabatt på över 20% mot globala peers och nordiska peers.

 

Här kan du lyssna på avsnittet som podd: 
Spotify
Podcaster
 

 

Glöm inte att prenumerera på Paretodesken för att få notiser varje morgon. 

 

 

 

Please refer to important disclosures here.

Du kan samla alla dina fonder och aktier hos Pareto, på vanlig depå och/eller på ISK. Som aktiv kund får du full tillgång till alla våra analyser. Läs mer om våra tjänster här, eller klicka nedan för att ta del av vårt välkomsterbjudande. 

Missa inte våra podcasts

 

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

 

 

Denna Web TV-produktion är producerad av Pareto Securities AB ("Pareto"). Pareto frånsäger sig allt ansvar för användning av innehållet. Investeringsbeslut grundat på innehållet sker på egen risk.

Jag önskar att få ta del av uppdateringar från Pareto-TV

Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Pareto Securities får skicka nyhetsbrev till dig. Du samtycker även till att vi får spara ditt namn, telefon och din e-postadress. Du kan läsa mer om detta i våra riktlinjer för personuppgifter.