Gå til innholdet

Midsona / Pareto Securities’ 12th Annual Healthcare Conference

Intervju med Peter Åsberg, vd på Midsona

Midsona är ett svenskt företag som utvecklar och marknadsför varumärken inom hälsa och välbefinnande. Företaget har över 800 anställda och är verksamt i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Tyskland, Frankrike och Spanien. Midsona har en portfölj av egna märken och internationella kunders varumärken. De åtta primära varumärkena är URTEKRAM, KUNG MARKATTA, DAVERT, FRIGGS, HELIOS, DALBLADS, NATURDIET och ESKIMO-3. Produkterna säljs i flera försäljningskanaler, inklusive FMCG, apotek, hälsobutiker, gym och online. Midsona är noterat på OMX Nasdaq Stockholm sedan 1999.

Senaste höjdpunkter
Företaget visade starka resultat under andra kvartalet, men med utmaningar i organisk tillväxt till följd av föregående års hamstrande effekter och ökad hushållskonsumtion. Nettoomsättningen uppgick till 903 MSEK (859), vilket motsvarar en ökning med 5,1% jämfört med föregående år. Justerat EBITDA uppgick till 78 mkr (97), motsvarande en marginal på 8,6% (11,3%).

Outlook
Midsona letar aktivt efter förvärv i Europa och kommer att vara delaktiga i konsolideringen av den europeiska marknaden för hälsa och välbefinnande.

 

Please refer to important disclosures here.

 

Missa inte våra podcasts

 

 

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

 

Tre senaste från Pareto:

Denna Web TV-produktion är producerad av Pareto Securities AB ("Pareto"). Pareto frånsäger sig allt ansvar för användning av innehållet. Investeringsbeslut grundat på innehållet sker på egen risk.

Jag önskar att få ta del av uppdateringar från Pareto-TV

Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Pareto Securities får skicka nyhetsbrev till dig. Du samtycker även till att vi får spara ditt namn, telefon och din e-postadress. Du kan läsa mer om detta i våra riktlinjer för personuppgifter.