Gå til innholdet

Pareto Podcast Sommar: Cyber Security

Cyber Security är ett aktuellt ämne och det satsas mycket pengar i områden. Men vad ska man investera i?

I det första avsnittet av Pareto Podcast Sommar pratar vi Cyber security. Ett område som är väldigt aktuellt och där det satsas mycket pengar just nu. TIN Fonders förvaltare Erik Sprinchorn berättar hur de tänker och vad de investerat i. Dessutom förklarar datasäkerhetsexperten Leif Nixton på Sectra, varför hackerattacker ökar, hur man kan skydda sig och var han tror det kommer satsas mest pengar. Sist men inte minst går vi igenom it-attacken som drabbade Coop, med hjälp av Mattias Wallen, som är Cyber Security expert på SRS Security. 

När världen blir mer och mer digital ökar risken för digitala intrång och vi har sett en serie med hackerattacker denna vår. Ett exempel senaste månaden är hackeratacken mot en stor gasleverantör, Colonial Pipeline. En annan stor attack är Solwindsattacken, som Ryssland sägs ligga bakom. Ransomware-attacker globalt har ökat med 62% sedan 2019, enligt 2021 SonicWall Cyber Threat Report.

I takt med den ökade hotbilden ökar också investeringsviljan

Investeringar i cybersecurity ökade under 2020, trots att den globala investeringen i IT minskade under pandemin. Globala utgifter för cybersäkerhet förväntas öka med 12% under 2021 och nå 150 miljarder dollar 2021 och kommer att vara en industri med hög tillväxt inom överskådlig framtid. (Källa: Gartner)

Hur ska man investera?

Enligt Erik Sprinchorn är det inte helt enkelt. Marknaden är snårig och fragmenterad och konsumenterna är förvirrade. Lyssna på podden för att höra vilka tre bolag Sprinchorn och TIN Fonder investerat i. 

Exempel på noterade bolag inom Cyber Security

CrowdStrike Holdings
Fortinet
Palo aolto
Cyber ark
Upland Software
Ping Identity Holding
Mimecast
Fireeye
Sectra
F-secure

källa: Factset

 

 

Lyssna här:

   

 

 

Please refer to important disclosures here.

Källor

Garner: https://www.gartner.com/en/newsroom/press-releases/2021-05-17-gartner-forecasts-worldwide-security-and-risk-managem

The Guardian: https://www.theguardian.com/technology/2021/jun/14/age-of-the-cyber-attack-us-digital-destabilization

Fool: https://www.fool.com/investing/stock-market/market-sectors/information-technology/cybersecurity-stocks/

 

Missa inte våra podcasts

 

 

Informationen på denna sida ska inte ses som investeringsråd. Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i värdepapper kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Det är viktigt att fortlöpande bevaka sitt innehav och vid behov ta initiativ till åtgärder för att minska risken för förlust.

 

Tre senaste från Pareto:

Denna Web TV-produktion är producerad av Pareto Securities AB ("Pareto"). Pareto frånsäger sig allt ansvar för användning av innehållet. Investeringsbeslut grundat på innehållet sker på egen risk.

Jag önskar att få ta del av uppdateringar från Pareto-TV

Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Pareto Securities får skicka nyhetsbrev till dig. Du samtycker även till att vi får spara ditt namn, telefon och din e-postadress. Du kan läsa mer om detta i våra riktlinjer för personuppgifter.