Gå til innholdet

Blankning - Positiv avkastning när marknaden faller 

Tjäna pengar när marknaden faller!
Vi har ett stort urval av aktier tillgängliga för blankning 

Bli kund

Spekulativ position eller säkring av portfölj

Blankning innebär att du lånar aktier som du sedan säljer på börsen. Antingen för att spekulera i en kursnedgång för en enskild aktie, eller för att säkra upp din portfölj. Pareto har ett stort urval av blankningsbara aktier. Blankning kan kombineras med värdepapperskredit och intradagskredit och därmed ge dig en unik flexibilitet i marknaden. 

Du lägger in en blankningsorder precis som du lägger in en vanlig säljorder, skillnaden är att du inte har aktien i din portfölj sedan tidigare. Du betalar samma courtage som för en vanlig köp- och säljorder, men du måste betala en administrativ avgift samt ränta om du inte köper tillbaka de blankade aktierna samma dag. Den administrativa avgiften uppstår vid upprättandet av aktielånet, medan räntan löper på dagligen så länge du behåller aktielånet. Räntesatsen sätts som en årlig ränta och varierar för olika värdepapper och marknadsförhållanden. 


Kostnad för belåning:

Uppläggningsavgift 200kr
Ränta för blankning Från 2,75%

 

Så ansöker du om blankning

Blankning ingår i samma avtal som för värdepapperskredit och intradagskredit. Med dessa avtal på plats får du en hög flexibilitet för att ta positioner i marknaden.

Privatpersoner

Kredit, intradagskredit, VP-lån & valutakonto  
Blankett - Lämplighetsbedömning  

 

Företag

Kredit, intradagskredit, VP-lån & valutakonto  
Blankett - Lämplighetsbedömning  

 

Avtalen skickas sedan till online-deskenKontakta oss vid eventuella frågor kring detta. 

Avancerat verktyg för erfarna handlare!

Att låna pengar till att handla värdepapper och låna aktier till blakning kan öka din exponering i marknaden och därmed både din potentiella vinst och potentiella förlust. Produkten riktar sig till investerare med god kunskap och erfarenhet från värdepappersmarknaden.

Du kan nu samla dina fonder och aktier hos Pareto, på vanlig depå eller på ISKRegistrera dig som kund med bank-ID på 3 minuter.

 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev