Gå til innholdet

Paretos Fondtorg

Fonder är ett mycket praktiskt verktyg för långsiktiga investeringar. På vårt fondtorg kan du elektroniskt handla med mer än 200 fonder som du exempelvis finner genom att söka på någon av de kategorier som vi lagt till. Oavsett vad du önskar investera i kommer du finna många bra alternativ här.

  • Aktiefonder, räntefoner, blandfonder och hedgefonder
  • Svenska och utländska fonder
  • Stora välkända såväl som spännande nya förvaltare
  • Verktyg för sortering och val av rätt fond för dig
  • Personlig service och tillgång till vår expertis
  • Saknar du någon fond? Vi har flera tusen tillgängliga, så meddela gärna oss om du har förslag på någon fond du tycker vi bör ha med i vårt utbud 

Bli kund

Fond som investeringsobjekt

Fonder är färdiga portföljer av värdepapper som förvaltas antingen aktivt av en fondförvaltare eller passivt genom att följa ett index (indexfond). Oavsett vilken fond du väljer vill du ha en väl diversifierad portfölj, precis som de flesta investerare av enskilda aktier önskar ha. Många av våra kunder kombinerar långsiktiga fondplaceringar med korta (eller långa) placeringar i aktier.

För mer information om investering i fonder, se gärna vårt Fondtorg.

Plattformsavgift på fondhandel

Fondprovisionerna eller även kallat kickbacks har under en längre tid varit ifrågasatt inom fondbranschen.  Fondsparare har under en lång tid betalat stora avgifter till fondförmedlare, men det kommer vi på Pareto ändra på. Pareto erbjuder härmed en plattformsavgiften på fondhandel. Plattformsavgiften beräknas per dag, men debiteras kvartalsvis på det totala värde som finns på din depå. Eventuell returprovision krediteras till kundens konto kvartalsvis. Vi tar inte ut några köp- eller försäljningskostnader för handel med fonder.

På Pareto kommer vi erbjuda en plattformsavgift på 0,2% och den avgift fondbolaget tar ut för att administrera och förvalta fonden. I jämförelse med de flesta andra institut som erbjuder en sammanslagen avgift med fondavgift och fondprovision.

Stort urval av fonder

På vårt Fondtorg hittar du de flesta välkända fonderna bland svenska investerare. Dessutom har vi en hel del intressanta norska fonder samt större internationella fonder utanför Norden. Du finner även en del fonder med mer exotiska investeringsstrategier, t ex Hedgefonder.

Vi har valt ut mer än 200 fonder som du nu kan handla elektroniskt på vårt Fondtorg. Vår leverantör har dock tusentals fonder tillgängliga, så ge oss gärna tips. Det finns också en stor chans att en fond du inte finner i vårt fondutbud kan föras över till ditt konto hos oss. Skicka mail vid frågor. 

Verktyg för val av rätt fond

Att hitta rätt i det stora utbudet av fonder är krävande. Vi har gjort det lättare genom att sortera fonderna i olika kategorier. Fonderna är sorterade efter typ och investeringsstrategi. Vi har traditionellt aktivt förvaltade fonder på både global och regional nivå. Du hittar fonder med automatiserade investeringsstrategier (multifactor) eller traditionella indexfonder, båda med låga förvaltningsavgifter. Vi har också räntefonder som sorterats i kategorierna Statsobligationer, Företagsobligationer eller High Yield. Söker du fonder som investerar i flera olika värdepappersklasser och/eller använder hedgade strategier finner du dessa under kategorierna Blandfonder och Hedgefonder.

Fonder inom respektive kategori kan enkelt jämföras utefter en rad kriterier. Inom kort kommer vi även introducera fler verktyg för att hjälpa dig att hitta fonderna som passar just dig. Du kan alltid kontakta våra experter vid frågor. Ta kontakt via e-post eller ring oss på 08-402 52 10. 

Fonder och aktier i samlad portfölj

Många framgångsrika investerare kombinerar fonder och aktier i sina portföljer. En bra strategi är att vara långsiktig i traditionella fonder och några särskilt utvalda aktier, medan man utnyttjar kortsiktiga marknadsrörelser mer aktivt i enskilda aktier och ETF:er. Du ser alla investeringar samlat på våra kontosidor och det är även smidigt att föra över dina fondinnehav hos andra aktörer till ditt konto på Pareto.

Aktiefonder kan också användas som säkerhet vid belåning av din portfölj genom aktiekredit och intradagskredit. De flesta fonder har högre belåningsgrader tack vare sin låga risk. Med belåningsavtal på plats kan du med kort varsel handla utan att behöva sälja ditt innehav. Det är även möjligt att belåna innehav för att kunna köpa mer fonder jämfört med endast eget kapital. Var dock alltid försiktig med belåning av investeringar.

Ett urval av våra artiklar om fonder finner du här (Obs, Norska). Bli kund i dag i Sveriges mest spännande full-service mäklarhus

 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev