Gå til innholdet

Handla aktier i USA

På Pareto Securities har vi ett konkurrenskraftigt erbjudande för handel i USA. Vi erbjuder handel i för- och eftermarknaden, Stop Loss, samlingsnota och valutakonto på ISK.

Samlingsnota för alla avslut i samma aktie

Hos Pareto spelar det ingen roll hur många avslut du får, eller på hur många olika prisnivåer – vi tar bara ut minicourtage en gång per aktie och sida,  oavsett om du fått ett eller 20 avslut.

 

Konkurrenskraftigt courtage

Sedan lanseringen av online-erbjudandet har vi erbjudit våra kunder ett mycket konkurrenskraftigt pris på handel med utländska aktier. Courtaget i kombination med samlingsnota och det faktum att du kan koppla valutakonto till både ISK och depå innebär att du får ett svårslaget erbjudande hos oss som kan spara dig mycket pengar i längden.  

Vår kompletta prislista för aktiehandel hittar du här.


Handel i för- och eftermarknaden

De ordinarie öppettiderna för handel på de amerikanska börserna är 15:30 till 22:00 svensk tid. Elektronisk handel i USA-noterade aktier är dock relativt utbrett även utanför dessa tider, inte minst pga att många av de USA-listade bolagen är noterade även på andra marknadsplatser i Europa och/eller Asien (s.k. "dual listed"). Vi gör det nu möjligt att handla elektroniskt i USA både i för- och eftermarknaden. För att lägga order i för- och efterhandeln väljer du "GTX" under giltighetstid (istället för "dag" som är standard).

Viktiga tidpunkter:

10:00 Förhandel startar

15:30 Ordinarie öppettider - GTX-orders gäller fortsatt

22:00 Börsstängning - Alla orders cancelleras

22:00 Nya GTX-orders kan läggas

22:55 Vi stänger handeln. Alla eftermarknad-orders cancelleras

OBS: Det er viktigt att känna till att det normalt är väsentligt mindre likviditet i för- och eftermarknaden och att mindre volym kommer påverka prisbilden och spreaden, den sistnämnda blir här normalt större än i den ordinarie handeln.

 

Stop loss i USA

Stop-loss i USA fungerar på samma sätt som på de övriga marknaderna. Du lägger in en trigger-nivå. Om denna nivå uppnås i marknaden kommer ordern bli aktiv. Du kan lägga både limit- och marknadsorder. OBS! Stop-loss orders är endast giltig under ordinarie handel på de amerikanska börserna. Inte i för- eller efterhandeln.

 

Valutakonto kopplat till såväl depå som ISK

När du handlar utländska aktier hos Pareto kan du genom ett s.k. valutakonto få avräkningsnotor i den lokala valutan som gäller på marknaden i fråga. Detta innebär att du slipper betala dyra växlingsavgifter varje gång du får ett avslut. Här finns mycket pengar att spara då växlingsavgifter många gånger är högre än courtaget i sig!

 

Blanka amerikanska aktier

Hos oss kan du blanka amerikanska aktier. För att se vilka aktier du kan blanka, klicka här.

Önskar du blanka en aktie som inte finns med i listan över blankningsbara aktier är du välkommen att höra av dig till online-desken så hjälper vi dig att försöka lokalisera aktielån.

Att blanka aktier kan innebära att man förlorar mer än sitt investerade belopp. Produkten är enbart lämplig för investerare som har god kunskap och erfarenhet kring värdepappersmarknaden. För att kunna blanka aktier måste du signera avtal för värdepapperslån samt värdepappersbelåning och skicka in till oss via e-post. För frågor eller specifika önskemålkan du kontakta din mäklare eller ring 08-402 52 10.

 

Låter det bra? Bli kund här

Vill du veta mer? Kontakta oss

Missa inte våra podcasts

 


Please refer to important disclosures here.

Registrera dig till vårt nyhetsbrev