Gå til innholdet

Nyhet: Handla på USA-börserna via alla våra plattformar

Nu lanserar vi handel med amerikanska aktier direkt via vår Onlinetjänst, så att alla våra kunder kan delta på världens största kapitalmarknad.

Handel på de amerikanska marknaderna har alltid varit tillgängligt genom våra Infront-lösningar, men nu har vi förbättrat vår Onlinetjänst med ett större utbud och nya funktioner, så att alla våra kunder kan handla aktier i USA.

– Med tillgång till handel på för- och eftermarknaden, automatisk nettoväxling eller valutakonto, samt avancerade handelsfunktioner, kan du som kund vara säker på att få ut det mesta av den amerikanska marknaden, säger Pavas Mehra, Head of Electronic Trading. 

Stora prisrörelser i för- och eftermarknaden

Som en av få aktörer i Sverige erbjuder vi elektronisk handel i för- och eftermarknaden i USA, vilket nu även är tillgängligt direkt i Onlinetjänsten.

Amerikanska bolag presenterar ofta nyheter och kvartalsrapporter utanför börsernas normala öppettider, men medan handeln i för- och eftermarknaden är öppen.

– Genom att handla på för- och eftermarknaden i USA förlänger du både handelsdagen och handelsmöjligheterna. Bolagshändelser kan orsaka stora prisrörelser och vi märker ett stort intresse för att delta på för- och eftermarknaden i USA, säger Mehra.

Läs mer om hur du handlar med för- och eftermarknaden

Flexibla lösningar för valutaväxling

När du handlar aktier i USA är växlingsavgiften en viktig parameter. Med våra lösningar kan du antingen växla med ett valutakonto, eller använda automatisk nettoväxling. Vi har automatisk nettoväxling som standard och kunder som önskar kan skapa ett valutakonto.

– Automatisk nettoväxling innebär att man endast betalar växlingsavgift på skillnaden i likvid mellan alla köp och sälj under en handelsdag, vilket kan minska avgifterna för handel i USA avsevärt. Kreditkunder har även möjlighet till att ha valutakonto, vilket är ett utmärkt verktyg för att säkra valutarisk vid handel, säger Mehra.

Läs mer om våra flexibla växlingslösningar

Över 1 000 aktier tillgängliga för blankning i USA

I en volatil marknad vill många ha möjligheten att gå både kort och lång. Hos oss har du möjlighet att blanka i en vanlig depå samt intradagsblanka amerikanska aktier på ISK. Det finns över 1 000 amerikanska värdepapper tillgängliga i vår blankningslista.

Se vilka aktier som är tillgängliga för blankning

Allt du behöver för din trading samlat på en plattform

Med ca. 3 000 värdepapper tillgängliga för handel, och med ett brett utbud av tilläggstjänster såsom blankning, belåning, algoritmhandel och gynnsamma valutavillkor, fortsätter vi att utöka investeringsmöjligheterna i vår Onlinetjänst. Med introduktionen av USA-handel i Onlinetjänsten får du en tydlig och detaljerad marknadsöversikt genom användning av utvalda index och sektor-ETF:er. Som professionell kund* hos Pareto har du även möjlighet att handla dessa amerikanska ETF:er.
*Detaljer om omklassificering till professionell kund hittar du här

Upptäck USA-handeln hos oss

 

Upplev fördelarna med trading hos en investmentbank

Som kund hos Pareto Securities får du ta del av kunskapen, verktygen och möjligheterna som en ledande nordisk investmentbank kan erbjuda dig. Handla med avancerade handelstjänster på 14 marknader, få tillgång till fundamentala aktieanalyser på hundratals nordiska aktier samt få snabb service från erfarna aktiemäklare.

Bli kund idag och handla till vårt bästa courtage och få full analystillgång 

Registrera dig till vårt nyhetsbrev