Gå til innholdet

Valutakonto på ISK

Hos Pareto Securities kan du koppla valutakonto till ditt ISK och slippa dyra växlingsavgifter när du handlar aktier i utlandet.

Koppla på valutakonto och slipp onödiga växlingsavgifter

Med valutakonto kopplat till ISK slipper du dyra växlingsavgifter som äter upp avkastningen när du handlar aktier i utlandet. Dessa växlingsavgifter är inte sällan högre än sjäva courtaget och riskerar därmed att urholka värdet på din portfölj. Handlar du frekvent aktier i utlandet är detta viktigt att ha i åtanke. Läs mer om priser och utlandshandel.

Belåning av ISK

Pareto erbjuder belåning med aktier, fonder och obligationer som säkerhet på ISK. Detta innebär att alla kunder med värdepapperskredit hos Pareto får:

  • Utnyttja existerande kreditutrymme som säkerhet för nya investeringar på ISK
  • Två konton (en ordinarie aktiedepå och ett ISK), men du kan utnyttja alla dina säkerheter genom att vi slår samman säkerheten/belåningsvärden för båda kontona.
  • Samma belopp tillgängligt för handel på båda kontona. Detta innebär att du ges flexibiliteten att handla aktierfonder, ETF:er och ETN:er både på depå och ISK för existerande kreditutrymme. 

 Om du har du tjänsten valutakonto påslaget så kommer inte växling att ske per automatik och då behöver du kontakta oss för växlingsuppdrag. Notera att obalanser (positivt saldo i en valuta och negativt i en annan valuta) på valutakonton på ISK kan medföra räntekostnad och att negativt saldo i en enskild valuta räknas som en insättning som läggs till kapitalunderlaget. Vi vill därför uppmärksamma dig som kund om att du behöver kontrollera valutasaldona i slutet av handelsdagen om du har tjänsten påslagen. Om ISK kontot är minus i slutet av dag 1 och regleras genom försäljning vid börsöppning dag 2 kommer eventuellt minussaldo som uppstod mellan dag 1 och 2 räknas som en insättning och läggs till kapitalunderlaget. Läs mer om ISK och negativa saldon på Skatteverkets hemsida.

 

Låter det bra? Bli kund här

Vill du veta mer? Kontakta oss

Missa inte våra podcasts

 


Please refer to important disclosures here.

Jag önskar att få ta del av uppdateringar från Pareto-TV

Genom att fylla i detta formulär samtycker du till att Pareto Securities får skicka nyhetsbrev till dig. Du samtycker även till att vi får spara ditt namn, telefon och din e-postadress. Du kan läsa mer om detta i våra riktlinjer för personuppgifter.